Salaristips

Checklist

Deze checklist bevat hoofdvragen en subvragen (cursief gedrukt). Laatstgenoemde zijn minder van belang, meer gedetailleerd. U kunt deze bewaren voor de latere salarisonderhandeling. Het zal duidelijk zijn dat niet alle opgenomen vragen voor iedereen relavant zijn. Het is trouwens evenmin een uitputtende lijst. Ons advies is dan ook: selecteer de vragen die op uw specifieke sollicitatie betrekking hebben. Haal de krenten uit de pap. Let er ook op geen ergenis bij de ander te wekken door uw spervuur financiële vragen. Denk er aan: het gaat om de eerste ori?ntatie. U moet namelijk eerst nog de vis aan de haak slaan!

U kunt zelf ongetwijfeld nog tientallen vragen bedenken die u aan de aanstaande werkgever wilt stellen… U bent nu in ieder geval een eind op weg geholpen.

Moet u voor uw werk regelmatig onderhandelen en staan daarbij grote belangen op het spel?

Bent u er van overtuigd dat u er meer uit kan halen? Op deze website vindt u tientallen artikelen over onderhandelen. En graag attendeer ik u op onze » unieke training Onderhandelen. Alex van Groningen.

Tip: Als al uw vragen worden beantwoord, wordt u bedolven onder een lawine van informatie. Te veel om te onthouden. Maak daarom altijd notities!

Uit: ‘Salaris onderhandelingen’
dr. J.J.R. van Minden
Uitgeverij: Uitgeverij: Contact,
ISBN:90-254-6200-6

Plaats een reactie.

Je email adres is verplicht maar wordt niet getoond.